Kamila Glodowska

Kamila Glodowska

architect
mail linkedin instagram
 

 

Ik ben van mening dat architectuur uiteindelijk gaat over verbetering en verbinding: verbetering van de leefomstandigheden en verbinding tussen mensen. En dit alles met respect voor onze planeet. Deze gedachte is mijn uitgangspunt voor elk project.

 

In Krakau en Wenen heb ik architectuur en stedenbouw gestudeerd, waar de focus op het architectonisch en stedenbouwkundig erfgoed in context van hedendaagse uitdagingen ligt. Tijdens en na mijn studie heb ik aan veel internationale design workshops deelgenomen. Die kennisuitwisseling van mensen uit verschillende achtergronden vind ik inspirerend en nuttig. Na mijn studie, gefascineerd door de innovatieve Nederlandse architectuur en manier van denken, heb ik besloten om in Amsterdam te gaan werken.

 

Tijdens mijn werk bij RAU Architecten heb ik veel over duurzaamheid in de architectuur en circulaire economie geleerd. Voor ik bij Frits van Dongen Architecten en Planners begonnen ben, werkte ik drie jaar bij Paul de Ruiter Architects waar duurzaamheid, rationaliteit en esthetiek hand in hand gaan. Ik heb ervaring opgedaan met woningbouw, onderwijsgebouwen, sportgebouwen en renovaties/uitbreidingen van bestaande gebouwen. Ik gebruik graag de huidige techniek (zoals BIM technologie) die ervoor zorgt dat het ontwerpproces geoptimaliseerd wordt, hoewel ik papier en potlood nog altijd als belangrijkste instrumenten van een architect zie.

 

Bij Frits van Dongen Architecten, een bureau met zo veel kennis en ervaring, ervaar ik veel enthousiasme om mezelf verder als architect te ontwikkelen en bij te dragen aan complexe woningbouw en culturele projecten. Ik ben van mening dat de beste projecten ontstaan in dialoog met alle verschillende stakeholders en ik zie de rol van architect als een inspirator, mediator en facilitator van het proces.