Justin Schipper

Justin Schipper

technisch ontwerper
mail linkedin instagram
 

 

Al op jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geraakt in bouwwerken die in relatie staan met hun (stedelijke) omgeving. Die fascinatie heeft mij het enthousiasme gegeven om mijn eigen pad te bewandelen binnen de wereld van de architectuur.

 

Een van de leukste bezigheden tijdens mijn studie was het ontwerpen en modelleren van projecten. Het opzetten van kleinschalige tot grote complexe gebouwen in 3D kon mij urenlang bezig houden. Daarom heb ik me in de afgelopen jaren ook sterk ontwikkeld in het tekenen met BIM (Building Information Modelling). Bij BIM staat het 3D-gebouwmodel centraal en voegt iedereen vanuit zijn eigen discipline zijn bijdrage. Zo ontstaat er een integraal ontwerpproces tussen architectuur, constructie en techniek.

 

Flexibiliteit, een goed casco, circulair bouwen en duurzaamheid hebben allemaal invloed op de levensduur en toekomstwaarde van een gebouw. Als technisch ontwerper ben ik betrokken bij de uitwerking van die vraagstukken en hou ik me bezig met de ontwikkelingen in de bouw.