Mike Heemrood

Mike Heemrood

architect - associate
mail linkedin instagram
 

 

Als klein jongetje bouwde ik graag modelspoorbanen. Niet om met de treintjes te rijden, maar om de huisjes, stations en andere gebouwen te plaatsen. En die fascinatie voor gebouwen binnen hun (stedelijke) omgeving is nooit verdwenen.

 

Na ervaring op te hebben gedaan bij verschillende bureaus, heb ik nu als architect associate de dagelijkse leiding over het bureau. Door na te denken over hoe wij ons als bureau naar de toekomst willen presenteren, ben ik mij meer bewust geworden van de nieuwe ontwikkelingen die nodig zijn om als architectenbureau een bijdrage te kunnen leveren aan maatschappelijke vraagstukken zoals het woningtekort en de noodzaak om meer duurzaam te ontwerpen. Dit voegt een extra dimensie toe aan mijn werk als architect.

 

Toch ben ik aan het einde van de werkdag ook dat kleine jongetje: het blijft gewoon ontzettend leuk om mooie details te tekenen die ervoor zorgen dat een gebouw net dat beetje extra kwaliteit heeft. Want uiteindelijk doen we het daar voor als architect: samen met de opdrachtgever een mooi gebouw neerzetten dat een bijdrage levert aan de realisatie van een prettige en duurzame leefomgeving.