Carolina Chataignier

Carolina Chataignier

junior architect
mail linkedin instagram
 

 

Onze tijd wordt geconfronteerd met belangrijke vraagstukken zoals de verandering van het klimaat en sociale inclusie. Deze grote vragen vereisen creativiteit en een relativerende manier van denken. Het ‘ontwerpdenken’ zoals dat bestaat binnen de architectuur heeft de potentie om bij te dragen aan deze vraagstukken. Wat mij fascineert in mijn werk is hoe je deze ideeën kunt vertalen naar de echte wereld van ruimte, materialen en details.

 

Doordat ik ben geboren in Rio de Janeiro is mijn aanpak een combinatie van een Braziliaanse en een Nederlandse manier van kijken. Terwijl ik werkervaring opdeed en mijn opleiding verbreedde in Nederland, ben ik betrokken geweest bij woon- en onderwijsprojecten van verschillende complexiteit en schaal. Deze ervaring komt goed van pas bij creatieve ontwerpoplossingen en het reageren op verschillende fysieke en sociale contexten.

 

Binnen het kantoor maak ik deel uit van de nieuwe generatie architecten die de kennis van de meer ervaren collega's opneemt en tegelijkertijd nieuwe perspectieven in de praktijk brengt. Mijn rol als junior architect is om de vragen van zowel klanten als gebruikers te begrijpen en vorm te geven aan projecten, volgens de architectonische concepten die we als team definiëren.