Missie

 

Frits van Dongen Architecten en Planners is een jong bureau met meer dan 30 jaar ervaring. Sinds 1988 zijn er ruim 12.000 woningen in binnen- en buitenland gerealiseerd en verschillende spraakmakende culturele gebouwen opgeleverd, waaronder theaters, concertgebouwen en popcentra. Vanuit een uitgebreid en multidisciplinair netwerk kan Frits van Dongen Architecten en Planners op efficiënte wijze complexe en grote werken aan.

 

Frits van Dongen Architecten en Planners levert inspirerende en economisch verantwoorde prestaties door intensief de dialoog aan te gaan met opdrachtgevers. Zijn architectuur kenmerkt zich door een sterke stedelijke identiteit. De missie van het bureau: hoogwaardige oplossingen bieden voor toekomstige stedelijke, economische en duurzaamheidsvraagstukken.

Frits van Dongen

 

Frits is afgestudeerd aan de Technische Hogeschool van Delft in Architectuur en Stedenbouw. Na zijn eerste bureau Van Dongen Architecten, is hij in 1988 één van de oprichters van het in Amsterdam gevestigde architectenbureau De Architekten Cie. In 2011 wordt Frits benoemd tot Rijksbouwmeester van Nederland, een positie die hij tot halverwege 2015 bekleedt. In die periode is hij tevens medeoprichter van Van Dongen-Koschuch Architects & Planners. Gedreven om zich te blijven ontwikkelen, is het in 2018 tijd voor zijn nieuwe bureau: Frits van Dongen Architecten en Planners.

 

In 2006 wordt Frits voor zijn oeuvre onderscheiden met de BNA Kubus. Andere prijzen en onderscheidingen betreffen onder meer: de Koreaanse onderscheiding voor collectieve huisvesting voor het Gangnam District in Seoul en de onderscheiding van de BNA voor het Gebouw van het Jaar, het MusisSacrum in Arnhem.

Team - Frits van Dongen Architecten en Planers